Share

Pilotluk Eğitimine Başlarken

Merhaba,

Havacılığa gönül vermiş bir arkadaşımız olarak PilotBlog‘a hoşgeldin! Bu sayfada Pilotluk eğitimine başlarken ve aşama aşama ilerleyerek ticari pilot olabilmek için gereken bilgileri bulacaksın. Öncelikle bölümleri sıkılmadan okumanı tavsiye etmekteyiz, daha sonra kafanda halen soruların varsa Soru Cevap bölümünü kullanarak daha ayrıntılı cevaplar alabilirsin.

Pilotluk Eğitimi
Pilotaj Eğitimine Başlarken

Pilotluk eğitimine başlarken kesin karar verdiğinde ilk başta iki aşama senin önüne çıkacak. Bunlardan birincisi sağlık koşullarına uygunluğun, ikincisi ise uluslararası bir meslek olduğu için İngilizce bilgini kanıtlamak. Sağlık bakımından sürekli olarak muayenelere gireceğinden disiplinli bir hayata hazır olmalısın. İngilizceni ise geliştirip gerekli olan sınavları geçmelisin, bunun dışında uluslararası bir meslek olduğundan dolayı ingilizceye hakimiyetin sana ileride pilot olarak iş bulmanda ve dünyanın önde gelen şirketlerinde çalışabilmek için kapı aralayıcı olacak.

Bundan sonrası biraz teorik dersleri çalışarak sınavları geçmek biraz da uçuşlarda yeteneğini keşfedip kullanabilmek hepsi bu 🙂 Uçuş kısımları teori kısımlarına oranla daha hızlı ilerleyen ancak günlük çalışma ve belirlenen görevleri yapman gereken bir süreç olacak. Bu nedenle uçuş kısımlarında tam hakimiyet için sürekli tekrar yaparak aklında sanal olarak uçmaya adapte olmalısın.

You may also like...